Erdélyi Péter

Budapesten született, diplomát a GödöllŇĎi Agrártudományi Egyetem mezŇĎgazdasági gépészmérnöki szakán szerzett 1975-ben. 1981-ben elvégezte a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem külkereskedelmi szakát is.

1975-ben a MezŇĎgépfejlesztŇĎ Intézetben helyezkedett el tudományos munkatársként, 1978-ban az Industria Rt. mérnök üzletkötŇĎje lett, 1983-1984-ben a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság szerviz-üzemének vezetŇĎje, majd a hamburgi PPV kereskedelmi vállalat ausztriai, csehszlovákiai, magyarországi területi képviselŇĎje volt. 1989-ben hatodmagával megalakítja az Agrarius Kft-t,1990-ben létrehozza a mezŇĎgépimportŇĎr Vektor Kft-t. Ezután a Vektor Kft ügyvezetŇĎje, majd a Summit Cégcsoport elnök-vezérigazgatója, illetve a CHS Hungary Nissan Magyarország Kft. ügyvezetŇĎje. A Summit Cégcsoport Nissan márkakereskedést nyit GyŇĎrben. 

Jelenleg a Magyar GépjármŇĪimportŇĎrök Egyesületének (MGE) elnöke.

Angolul és németül tárgyal, szereti a sportot (rendszeresen teniszezik és úszik), a klasszikus és a rock zenét, az utazást és természetesen rajong az autókért is. Két gyermekével, feleségével Budapesten él.

"Rendkívül törekvŇĎ, értelmes, ötletekben gazdag személy, olyan gondolatokkal, amelyeket meg is lehet valósítani" - ekképpen méltatja egy konkurens cég ügyvezetŇĎ igazgatója Erdélyi Péter érdemeit. Szerinte olyan cégvezetŇĎ Erdélyi, aki nemcsak küzd a céljaiért, de áldozatos munkával el is éri azokat. 

 

Vissza az elŇĎad√≥khoz