Dr. Oszkó Péter

Oszkó Péter gazdasági szakember, kockázatitőke-befektető. Karrierjét az ELTE jogi karának elvégzésével párhuzamosan a KPMG-nél kezdte, 7 évvel az egyetem befejezése után a Deloitte partner pozícióban vette fel, majd 2 évvel később a
Deloitte Magyarország elnök-vezérigazgatója lett.
2009-ben a globális pénzügyi válság idején Magyarország technokrata pénzügyminisztere volt, egészen a 2010-es választásokig. 2010-ben csatlakozott az OTP csoport kockázati tőkealap-kezelőjéhez vezérigazgatói pozícióban. 

2014-től önálló pályára lépett, OXO márkanév alatt alakította ki saját cégcsoportját, melynek keretében saját forrásai és a hozzá csatlakozott befektetőtársai segítségével vitte tovább az innovatív, technológiai vállalkozásokat célzó befektetési tevékenységét. 
Az elmúlt 5 év alatt az OXO csoport egy több mint harminc céget számláló portfóliót épített fel, melyben egyaránt szerepelnek korai és növekedési fázisban lévő technológiai startupok és nyereséges működésű érett technológiai cégek. A 2020-as évet az OXO csoport már új cégstuktúrában kezdte: egységes portfólióba rendezte a befektetéseit és OXO Technologies Holding néven új holdingot alapított, amely 2021.
szeptember elején a Budapesti Értéktőzsde Xtend piacára lépett.
Jelenleg csapatával a cégcsoport nemzetközi piacralépésén dolgozik, ennek részeként 2023 elején euró-alapú működésre állt át és folyamatban van a holding székhelyének Hollandiába való áthelyezése.

Vissza az előadókhoz