Gerendai K√°roly

Nemesi felmenŇĎkkel rendelkezŇĎ, értelmiségi családban nŇĎtt fel, azonban szakítva a nagypolgári miliŇĎvel már 17 évesen külön költözött és a saját lábára állt. A Kaffka Margit Gimnáziumbérettségizett 1988-ban, de miután elköltözött a szüleitŇĎl, már az iskola mellett dolgozni kezdett. Bár diplomát sosem szerzett, mégis a legelismertebb kulturális, turisztikai és gasztronómiai szakemberek között tartják számon.

Számos felsŇĎoktatási intézmény rendszeres elŇĎadója, oktató a Werk Akadémián és 2012 óta a BankárképzŇĎ intézet mentorprogramjának gyakorlati oktatója.

Pályafutását plakátragasztóként és turnémenedzserként kezdte, majd különbözŇĎ együtteseket menedzselt. Ezt követŇĎen kiadóknál dolgozott szervezŇĎként, terjesztŇĎként, késŇĎbb vezetŇĎ beosztásban is.1993-ban hozta létre a Sziget Fesztivált. 1999-ben a Yourope európai fesztiválszövetség alelnöke volt. Ugyanebben az évben hozta létre a Liszt Ferenc tér fejlesztésére a Pesti Broadway Egyesületet, melynek 2005-ig az elnöke volt.

2001-ben megnyitotta a Liszt Ferenc téri Buena Vista éttermet, amelynek 2006-ig volt igazgatója és résztulajdonosa. 2002-ben megnyitotta a Kultiplex MŇĪvelŇĎdési Házat.

2008-ban nyitotta meg Costes nevŇĪ éttermét a Ráday utcában. Az étterem kapta 2009-ben a Dining Guide Év Étterme díját, majd 2010 márciusában Michelin-csillaggal ismerték el. 2015. tavaszán Budapest belvárosában megnyitotta a Costes Downtown éttermet, mely 2016 márciusában szintén megkapta a Michelin csillagot.

Tulajdonosa Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyének a Budapest Parknak, valamint a Budapesten, Bécsben és Pozsonyban rendszeresen megrendezésre kerülŇĎ WAMP Design Vásárnak. Nevéhez kapcsolódik a közvetlen Budapest mellett található Lupa-tó és környéke fejlesztési projektje, ahol egy bányatóból strand és sportcentrumot hoztak létre 2016-ban.

FŇĎ tevékenysége a rendezvényszervezés, Közép-Európa piacvezetŇĎ rendezvényszervezŇĎ vállalkozásának, a Sziget Kulturális Menedzseriroda Kft. alapítója, tulajdonosa és ügyvezetŇĎ igazgatója.

Vissza az elŇĎad√≥khoz