Kávézzunk együtt!

A kis ember dolga a világvége idején

https://tudomanyosstandup.hu/video/bojar-ivan-andras-zold-balek-live linken keresztül A klímacsúcs ( COP 26) idején a kímacsúcsról beszélgetni a környezet iránt már, vagy éppen most elktölezödők számára természetszerű.
Valamennyiünkre szsükség van! - fogalmaznak a szakemberek. 

BOJÁR Iván András, a 10MILLIÓ FA környezetvédelmi szervezet alapítója, előadónk, írása a Klímacsúcs kapcsán: A kisember dolga a világvége idején.  

A cikk teljes terjedelmében olvasható most blogunkon! 

Mentsük meg a világot!

Az ENSZ Világélelmezési Programjának igazgatója, David Beasley, a napokban kimondta amit sokan eddig csak gondoltak; arra kérte a milliárdosokat, hogy most az egyszer legyenek hatékonyak, tegyék amit tenniük kell, legyenek jótékonyak, adakozzanak, így lépjenek fel az éhínség ellen. Konkrétan megnevezte Jeff Bezost és Elon Muskot, mint a világ ismert milliárdosait és kijelentette: adjanak pénzt az éhezés felszámolására!

Elon Musk szinte azonnal válaszolt : rendben, ha valaki elmagyarázza és levezeti, hogy ez az összeg pontosan hogyan nyújt segítséget ennyi ember számára, utalom a pénzt ...

Pogátsa Zoltán 2020-ban már elemezte ezt a helyzetet - tulajdonképpen akkor már megválaszolta Elon Musk kérdését. 

A Profi Balekok

A Zöld "Balek" - elsőre talán nehezen hihető, mégis igaz, hogy a legszebb és legkifejezőbb címet választottuk BOJÁR Iván András előadásának a Tudományos Stand Up műsorán. Nem a Balek szóval volt a gond,  hanem az értelmezésével. Lekicsinylő, degradáló, és ép ellentéte lett a Profinak. A rászedhető, az átverhető, a lenézhető. 
Mérő László professzor azonban a közelmúltban újraértelmezte, szellemesen és találóan megalkotta a Profi Balek kifejezését. A bátor, az elveihez hű és tántorithatatlan. Mérő László gondolatai és jegyzete inspirált bennünket a cím választásnál. a bátor balekokról, a balekok bátorságáról az elgyávult,megcsonkított lelkű dörzsöltekkel szemben. 
Baleknak lenni igenis klassz dolog! Bátor, önazonos és gyengéd - ahogyan Bojár Iván András és tevékenységei. 

Nagyszerű és inspirálló gondolatok KÉT BÁTOR balekról, a zöld balekság igaz és elgondolkodtató történetének részleteivel, a tovább gomb után.

KÁVÉZZUNK EGYÜTT... 

Tudomány az éghajlatról: IPCC jelentése 2021.

Az éghajlatváltozásért egyértelműen az emberi tevékenység tehető felelőssé - ezzel a kijelentő mondattal zárult a közelmúltban az egyik legfontosabb szakmai tudományos vita. A szomorú tényt az IPCC és a Cornell Egyetem elemezései megerősítették.

A tudomány egyik legfontosabb és legégetőbb kérdése: a klímaváltozás. A Tudmányos Stand Up műsorán 2021. októberétől, folyamatosan szerepel ez a téma! 3 előadó vadonatúj előadása, Agrár - Klíma Bérletünkben is megtekinthető:https://tudomanyosstandup.hu/berlet/agrar-klima-berlet 

A tudományos világ eredményeiről pedig folyamatosan beszámolunk. 

Adatvédelem és a mindennapi boldogság

Túl egyszerű, túl bonyolult, túl sok karakter, túl kevés vagy túl hosszú, sőt ha mindez stimmel, kiderül, hogy nem elég biztonságos. Ha pedig végül elfogadja a rendszer, még meg is kell jegyeznünk. Nap, mint nap újra használjuk jelszavainkat. Dr. Kürti Sándornak egy egészen speciális, egyedi ötlet vállt be. Légy boldog, amikor beírod...  

Dr. Kürti Sándor, a Tudományos Stand Up előadója, az adatmentésről híressé vált Kürt Zrt. alapítója. Munkaidejében az információbiztonságot szeretné évek óta alap fogalommá tenni számunkra, a hétköznapi életünkben is. 

Az adatmentés világhírű szakembere most jelszavainkhoz ad tanácsokat. 

 

Forr a bor - előválasztási matek

Mérő László matematikus a tudomány embere. A tudomány pedig objektív, párt- és jelölt független. Az előválasztások mérhető kérdéseiben is! Mérő professzor kiszámolta, amit a rendelkezésre álló számok alapján lehetett. 
"Mindegy miben hiszel, ami tudományos állítás, arról ugyanazt kell, hogy mondja hívő és hitetlen! A tudós fantáziáját nem korlátozza semmi, de tudósként csak akkor jár sikerrel, ha gondolkodásának eredményét a tudomány lassú, nehézkes, erősen korlátozott nyelvén is el tudja mondani, azaz ha gondolkodásának eredménye teljesen objektívan is kifejezhető, úgy, hogy kielégítse a tudomány kritériumait..." - Mérő László

Előválasztási-matek a világhírű professzor nagy sikerű írása.