• √úgyf√©lszolg√°lat / technikai seg√≠ts√©g
  • +36-20-384-0062 office@tsu.hu
Dr. M√©rŇĎ L√°szl√≥:A v√°ls√°g dinamik√°ja

Dr. M√©rŇĎ L√°szl√≥:
A v√°ls√°g dinamik√°ja

Nézd velünk MérŇĎ László: A válság dinamikája web streaming elŇĎadását!

Web streaming elŇĎadásaink azonnal indíthatóak és 7 napig elérhetŇĎek. Bérletvásárlás esetén minimum 90 nap az elérhetŇĎség.

A fejlŇĎdés és a válság egy tŇĎrŇĎl fakad.

Matematikai tény, hogy amennyiben mŇĪködnek azok a tényezŇĎk, amelyek a folyamatos technikai és szellemi fejlŇĎdést eredményezik, akkor ezek idŇĎnként óhatatlanul válságokhoz is vezetnek. Ez az egyéni válságokra (betegség, munkahelyi, kapcsolati krízis, stb.) ugyanúgy érvényes, mint a társadalmi válságokra (tŇĎzsdei buborékok kipukkadása, járványok, háborúk, sáskajárás, szárazság, stb.)
A világirodalom tanulsága szerint tragédiához vezet, ha egy társadalmi problémára egyéni megoldásokat keresünk. Ugyanakkor a biológia és a pszichológia tanulsága szerint az adaptívnak bizonyuló válságkezelési megoldások mindig egyedi megoldásokból alakulnak ki.

A kettŇĎ azonban nem biztos, hogy ellentmond egymásnak – ezt leginkább a válságok matematikai elemzésébŇĎl származó tanulságok mutatják, melyek szerint egy válság után alapvetŇĎen új, hosszabb ideig fenntartható egyensúly alakulhat ki.

A 21. század nyertesei azok az országok lesznek, amelyeknek ezt a három tanulságot a legjobban sikerül összeegyeztetni.

Betekint√©s az elŇĎad√°sba

Vissza az elŇĎad√°sokhoz

ElŇĎad√°s r√©szletei

Web Streaming
ElŇĎad√°s hossza:
89 perc
Jegyv√°s√°rl√°s

Kapcsolat

Email:
office@tsu.hu
Telefon:
+36-20-384-0062